O unificare a UMF-UAIC la Iași? Doar „caii troieni” de la Cluj visează la așa ceva!

Sănătate Info vă anunța astăzi că <<Caii troieni din medicină: Au pierdut UMF Cluj în 2019 și acum se regrupează>>: Simplu. Pentru că în 2019, cei care doreau să continue „stăpânirea” universității din vechiul regim, nu au fost capabili să introducă un contracandidat puternic la actualul rector – prof. dr. univ. Anca Buzoianu și au pierdut hățurile universității…. și dacă deh… nu au rectoratul, măcar să-l desfințeze și să recupereze medicina prin prorectorate la noua „universitate mare”.

Caii troieni sunt cu atât mai disperați, cu cât nici la viitoarele alegeri nu pot să-și impună un om pentru a o învinge pe Anca Buzoianu la șefia UMF Cluj. Și atunci, mai bine distrug prestigioasa universitate, decât să piardă defitiniv control acesteia.

Și dacă considerați că acești cai troieni au o agendă comună cu rectorul Daniel David, vă înșelați. Nu au nici calibrul, nici strălucirea lui Daniel David. Acești puțini cai troieni din lumea medicală se lipesc de conjuncturi, cauzate de orgolii mărunte și răzbunări personale inutile anunța Sănătate Info.

O unificare a UMF – UAIC (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) la Iași? Doar „caii troieni” de la Cluj visează la așa ceva!

Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, a explicat pentru „Ziarul de Iași” că este exclusă o unificare a celor două universități acum: „O astfel de unificare, la acest moment, să aduci doi «coloși» la un loc ar fi aproape imposibil de gestionat. Fiecare are specificul lui, chiar dacă se dau exemple internaționale. Universitățile mari din străinătate au și Facultăți de Medicină, dar cu 2.000 de studenți, dar noi avem 13.000 în total, studenți, masteranzi, doctoranzi și 3.000 sunt străini. Sunt probleme diferite și specifice fiecărei facultăți”, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Prin urmare, la Iași, în Timișoara și în București astfel de discuții NU sunt în zona medicinei, ci doar la Cluj, datorită faptului că o veche gardă din UMF, ancorată politic, a pierdut hățurile conducerii universității. Medicina a câștigat bătălia cu politicul în 2019, caii troieni din medicina clujeană nereușind să pună un contracandidat serios profesorului univ. dr. Anca Buzoianu, actual Rector al UMF Cluj.

foto: news.umfiasi.ro

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *