Caii troieni din medicină: Au pierdut UMF Cluj în 2019 și acum se regrupează

România a rămas una dintre puținele țări din Uniunea Europeană fără universitate în prestigiosul top Shanghai. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care era singura din țară în clasament, a susținut de curând că putem reveni în top dacă urmărm „modelul francez”.

David a explicat faptul că România a păstrat „arhitectura academică” stabilită de reforma comunistă din 1948 şi astfel Medicina a fost separată de universităţile tradiţionale iar dacă universitățile se vor reuni, România va reveni cu universități în topul Shanghai.

Nu vom comenta declarațiile dlui. rector Daniel David, sunt păreri și expertiza domniei sale din zona UBB este evident subiectivă. Daniel David este unul dintre cei mai străluciți psihologi la nivel european și un excelent rector, însă ceea ce remarcăm sunt caii troieni chiar din lumea medicală, profesori, puțini cei drept, care au achiesat „unirii”, o inițiativă nocivă pentru medicina românească și pentru UMF-urile din toată țara.

De ce există cai troieni în UMF Cluj care doresc desființarea universității?

Simplu. Pentru că în 2019, cei care doreau să continue „stăpânirea” universității din vechiul regim, nu au fost capabili să introducă un contracandidat puternic la actualul rector – prof. dr. univ. Anca Buzoianu și au pierdut hățurile universității…. și dacă deh… nu au rectoratul, măcar să-l desfințeze și să recupereze medicina prin prorectorate la noua „universitate mare”.

Caii troieni sunt cu atât mai disperați, cu cât nici la viitoarele alegeri nu pot să-și impună un om pentru a o învinge pe Anca Buzoianu la șefia UMF Cluj. Și atunci, mai bine distrug prestigioasa universitate, decât să piardă defitiniv controlul acesteia.

Și dacă considerați că acești cai troieni au o agendă comună cu rectorul Daniel David, vă înșelați. Nu au nici calibrul, nici strălucirea lui Daniel David. Acești puțini cai troieni din lumea medicală se lipesc de conjuncturi, cauzate de orgolii mărunte și răzbunări personale inutile.

Sănătate Info invită toți cei care iubesc și activează în domeniul medicinei să nu uite ARTICOLUL 32 din Constituția României, mai exact (6) „Autonomia universitară este garantată”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *