Călin Nădășan, despre țesutul adipos: Este Flux-refluxul croit în evoluție, care ne păstrează sănătoși, energetici și zvelți, și pe care l-am pierdut în mediul obezogenic în care trăim

Holistic health coach, Călin Nădăşan, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului echilibrat și sănătos de alimentație, ne explică astăzi rostul țesutului adipos.

„Țesutul adipos este proiectat să funcționeze ca un burete care a. absoarbe excesul de energie din circulație, în perioadele de după mese (de novo lipogenesis) și care, b. eliberează energie în circulație în perioadele cu penurie relativă, dintre mese (lipoliză).

Este Flux-refluxul croit în evoluție, care ne păstrează sănătoși, energetici și zvelți, și pe care l-am pierdut în mediul obezogenic modern în care trăim care debordează de energie ieftină și săracă în micronutrienți sub formă de alimente compuse mai ales din tripletatoxică (alimente care conțin zahar, făinoase și uleiuri vegetale rafinate).

Rezultatul? = Toxicitate energetică cronică (supraalimentați dar subnutriți) care se poate arăta sub formă de obezitate, sindrom metabolic, rezistență la insulină, diabet, etc” explică Nădășan.

Holistic health coach, Călin Nădăşan, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului echilibrat și sănătos de alimentație, un cunoscător al celulei, al metabolismului și al corpul uman în general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *