Rafila: Unii medici vin de acasă fără să fie chemați, alții nu catadicsesc să-şi vadă pacienţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, la Digi24, că sistemul de sănătate din România are două viteze: pe de-o parte sunt medicii care vin de acasă, din timpul lor liber pentru a salva vieţi, iar pe de altă parte sunt medicii care refuză să-și consulte pacienţii.

„Avem un sistem de sănătate cu două viteze. Avem un sistem de sănătate care oferă sacrificiu din partea medicilor, devotament. Au fost oameni care au venit de acasă, fără să îi cheme nimeni, să trateze pacienţii. Şi avem şi o parte din sistemul de sănătate unde oameni care fac de gardă nu catadicsesc să îşi vadă pacienţii aşa cum ar trebui să o facă, nu din obligaţie. Noi tot timpul discutăm de obligaţii. Să fii medic ai nu numai un jurământ, ai o conştiinţă şi o datorie să îţi exerciţi profesia” a declarat Rafila la Digi24.

Mai multe despre acest subiect – VIDEO EXCLUSIV Rafila: Sistemul de sănătate are două viteze. Unii medici vin de acasă fără să fie chemați, alții nu catadicsesc să-şi vadă pacienţii

foto: Alexandru Rafila – Facebook

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *