Claudia Gherman: Suntem în aşteptarea decontării serviciilor noastre efectuate în luna precedentă

Spitalele din judeţul Cluj se confruntă cu mari dificultăţi financiare, iar unele dintre unităţile medicale sunt deja la cota de avarie, din cauza lipsei fondurilor pentru materiale sanitare, medicamente şi salariile personalului.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, cel mai mare din judeţ şi unul dintre cele mai mari din ţară, având aproape 4.000 de angajaţi, este la cota de avarie.

„Şi noi stăm cum stă toată ţara, suntem în aşteptarea decontării serviciilor noastre efectuate în luna precedentă, servicii care sunt deja efectuate şi care trebuie, bineînţeles, decontate de către Casa de Asigurări, în virtutea contractului pe care dânşii îl au cu noi, ca să nu mai vorbim şi de latura salarială, care este tot un element important al activităţii. În acest context, noi ne exprimăm neliniştea referitor la ziua mâine, care este ziua în care şi salarizarea trebuie să fie efectuată personalului şi, bineînţeles, achiziţiile de tot ceea ce înseamnă materiale sanitare, medicamente etc, câtă vreme noi încă n-am putut factura către Casă suma de care am muncit în octombrie”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Claudia Gherman.

Potrivit dr. Claudia Gherman, nu sunt suficienţi banii pentru materialele sanitare, medicamente şi salarii, ceea ce constituie o problemă foarte gravă: „Dar asta este în contextul unui eveniment naţional. E o problemă foarte serioasă, e o problemă gravă, care are repercusiuni asupra tuturor unităţilor care sunt în relaţie contractuală cu Casa Naţională. Sunt şi alte spitale mari care vor avea de suferit major şi vom vedea… Suntem pe avarie, funcţionăm, dar în curând, dacă se prelungeşte, putem fi şi pe avarie. În momentul de faţă nu avem suficienţi bani pentru materiale, medicamente, salarii. Suntem unul dintre cele mai mari spitale din ţară, cel mai mare din judeţ, drept consecinţă, repercusiunile vor fi majore”, a arătat Claudia Gherman.

Update: Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate vor începe de marţi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente, a anunţat preşedintele CNAS, Andrei Baciu.

„Ca urmare a discuţiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajaţii Caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reuşit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaţilor CNAS. Le mulţumesc pentru susţinere colegilor liberali şi în mod special preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, care au înţeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac menţiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat şi că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS”a scris Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *