Sanda Patrichi: Salariile sunt parţial acoperite din bugetul care există la Trezorerie iar pentru medicamente şi materiale sanitare funcţionăm în baza a ceea ce am achiziţionat şi ceea ce am contractat până acum

Spitalele din judeţul Cluj se confruntă cu mari dificultăţi financiare, iar unele dintre unităţile medicale sunt deja la cota de avarie, din cauza lipsei fondurilor pentru materiale sanitare, medicamente şi salariile personalului.

O asemenea situație se înregistrează şi la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj.

„Stăm la fel ca celelalte spitale. Salariile sunt parţial acoperite din bugetul care există la Trezorerie, iar pentru medicamente şi materiale sanitare funcţionăm în baza a ceea ce am achiziţionat şi ceea ce am contractat până acum. În momentul de faţă, pacientul nu are de suferit, iar cu salariile am văzut că s-a încheiat protestul şi ca atare se va regla situaţia. În momentul de faţă, folosim ceea ce avem achiziţionat până acum, depinde de structura cazurilor medicale, de pacientură, să vedem dacă ne ajunge până la următoarea bugetare în relaţia cu Casa de Asigurări. În momentul de faţă nu este o situaţie dramatică, nu este o problemă acum, astăzi. Dacă o să mă întrebaţi peste trei zile sau peste o săptămână o să vă zic situaţia existentă atunci. Cam aşa sunt toate spitalele, suntem pe ceea ce avem achiziţionat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Sanda Patrichi.

Update: Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate vor începe de marţi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente, a anunţat preşedintele CNAS, Andrei Baciu.

„Ca urmare a discuţiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajaţii Caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reuşit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaţilor CNAS. Le mulţumesc pentru susţinere colegilor liberali şi în mod special preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, care au înţeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac menţiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat şi că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS”a scris Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *