De ce UMF Cluj rămâne o universitate etalon, cu cea mai grea admitere din țară? De ce Clujul nu-și fură singur căciula?

Rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, a explicat la Ziua Live de ce la Cluj admiterea la Medicină este cea mai grea din țară.

„Cei care vin la Cluj ştiu că e cea mai grea admitere din ţară. Şi vă spun de ce. Pentru că noi dăm doate întrebările la prima vedere. La restul facultăţilor, cu excepţia Bucureştiului, care face la fel ca noi, la restul facultăţilor o parte din întrebări, 50% spre exemplu, sau 80%, sunt cunoscute. Sunt într-o bază de date pe Internet pe care candidaţii le rezolvă şi dintre acele întrebări vin subiectele.

La noi toate sunt la prima vedere. Comisia stă închisă o săptămână ca să facă subiecte la prima vedere. La Iaşi spre exemplu, ei au 50% din întrebări publice. Noi nu facem aşa. La noi toate întrebările sunt la prima vedere. Lumea ştie că admiterea e grea la Cluj. (Candidaţii – n. red.) se şi pregătesc din timp cel puţin 2 ani de zile. 

Evident, concurenţa este mai mare unde întrebările sunt publice. La Braşov toate întrebările sunt publice. La noi admiterea e foarte grea, de asemenea se ştie că facultatea este foarte grea şi cerinţele, standardele sunt foarte ridicate. Din acest motiv nu avem aşa concurenţă mare cum au alte centre universitare, în schimb, avem cei mai buni absolvenţi şi asta nu pentru că vă spun eu, rectorul universităţii, ci pentru că rezultatele la examenul de rezidenţiat spun asta. 

În ultimii 15 ani am fost tot timpul pe locul întâi. Constant suntem cei mai buni la examenul de rezidenţiat ceea ce practic măsoară performanţa şi nu numai la promovabilitate, că luăm 98% rezidenţiatul, ci la notele obţinute. Anul acesta şi anul trecut 46% din punctajele peste 800 care e un punctaj foarte mare au fost luate de Cluj, şi pe restul s-au bătut 12 facultăţi. Este cunoscut faptul că suntem buni”, a declarat rectorul UMF Cluj, la ZIUA LIVE.

Loading

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Agentie SEO

    Felicitări domnule rector pentru acest performanţă excepţională! Aceste rezultate obţinute de studenţii UMF Cluj vorbesc de la sine despre munca şi dedicarea dumneavoastră, precum şi a tuturor profesorilor de la această universitate. Cu siguranță Clujul constituie garanţia asigurării unui nivel ridicat de educație medicală în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *