Cinci alimente bogate în zinc care ajută la combaterea stresului şi creşte apetitul sexual

Zincul, oligoelement mineral indispensabil organismului, este una din substanţele minerale importante în ceea ce priveşte imunitatea omului, fiind recomandat de specialişti consumul cât mai des de alimente care să conțină această substanţă.

Zincul este una dintre substanţele principale care ajută la detoxifierea ficatului, la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge, contribuie la menţinerea unei pieli sănătoase, ajută la combaterea stresului și crește apetitul sexual.

Cele cinci alimente bogate în zinc:

  1. Carnea roşie – Carnea de vită şi de miel sunt două tipuri de carne roşie care au un conţinut bogat în zinc. Consumul lor este benefic pentru sistemul imunitar, ajută la vindecarea rapidă a rănilor şi stabilizează nivelul zahărului din sânge.100 de grame de carne de vită sau miel contin 12,3 mg de zinc, adica 82% din valoarea zilnică necesară. A nu se exagera cu consumul de carne roșie.
  2. Stridiile – Stridiile comestibile sunt sărace în grăsimi saturate, dar conţin numeroase proteine. La o porţie de 100 de grame de stridii gătite avem 78.6 mg zinc, adică aproape 500% din valoarea zilnică.
  3. Dovleacul – Consumul dovleacului se dovedeşte a fi o bună strategie nutriţională în orice perioadă a anului. Cu atât mai mult cu cât în el găsim şi cantităţi apreciabile de magneziu, fier, zinc şi seleniu, care participă la buna funcţionare a sistemului imunitar. Recomandăm și consumul de ulei din dovleac.
  4. Lintea – Lintea este de mare ajutor în curele de slăbire. Are un conţinut caloric mic, iar prin aportul de fibre şi proteine oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Recomandăm ciorva de linte gătită în stil libanez.
  5. Nucile – Extrem de populare în România, nucile, pe lângă grăsmile sănătoase, mai conţin fibre, zinc, magneziu şi seleniu. Nucile le sunt recomandate mai ales celor care vor să slăbească şi care pentru a reduce senzaţia de foame, pot apela la mese dese unde nucile constituie baza. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *