O intervenție de cistectomie a fost realizată cu success de conf. dr. Bogdan Petruț

Cea mai recentă intervenție de Cistectomie a fost realizată cu success de Conf. Dr. Bogdan Petruț, în colaborare cu echipa chirurgicală digestivă a Spitalului Medicover Cluj, coordonată de Dr. Gabriel Lazăr.

„Am operat o pacientă cu o tumoră vezicală infiltrativă cu tumoră aderentă de rect, fără diseminare macroscopică ganglionară sau metastaze. La Spitalul Meficover Cluj, indicația operatorie în cazurile oncologice o stabilim în comisia oncologică împreună cu colegii de la Imagistică, Oncologie Medicală și Radioterapie. A fost necesar să excizăm vezica urinară, uterul, vaginul și o parte din rect, totul în piesă unică și fără tăietură pe abdomenul pacientului, cu excepția orificiilor de abord laparoscopic, piesa am extras-o pe incizia perineală. În plus, a fost făcută Excizia ganglionilor limfatici de la nivelul micului bazin.

Operația a durat aproximativ patru ore și a fost făcută în echipă chirurgicală multidisciplinară: noi, urologii, în colaborare cu echipa chirurgicală digestivă coordonată, în acest caz, de doctorul Lazăr Gabriel.

Datorită abordul minim invaziv laparoscopic 3D, pacienta a putut fi mobilizată din pat la mai puțin de 12 ore de la operație, chiar după o intervenție chirurgicală de mare anvergură.

Este una din operațiile de mare exereză pe care mă simt foarte confortabil să le efectuez aici la Spitalul Medicover Cluj, datorită dotării de excepție pe care o avem aici și a echipei medicale pluridisciplinare, aici incluzând și secția de terapie intensivă de mare performanță” a explicat operația, conf. dr. Bogdan Petruț.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *