Dr. Beatrice Mahler trage un nou semnal de alarmă cu privire la sindromul post-COVID şi sechelele care rămân după ce virusul a părăsit organismul

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, trage un nou semnal de alarmă cu privire la sindromul post-COVID şi sechelele care rămân după ce virusul a părăsit organismul.

„Este suprinzător modul în care sindromul post-COVID îşi face simţită prezenţa la pacienţii care au avut forme uşoare de COVID. Mă refer aici la persoane tinere, persoane care nu au necesitat tratament antiviral sau internare în spital în timpul perioadei de boală, dar care la o perioadă de trei luni, şase luni se prezintă la medicul pneumolog acuzând o simptomatologie nu neapărat brutală, ci supărătoare: tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate. (…) Sunt destul de frecvente (cazurile – n.r.). Aş spune că jumătate din pacienţii care se prezintă pentru evaluare post-COVID au acest tip de afectare”, a afirmat, miercuri, medicul pneumolog, potrivit Agerpres.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *