Sarmale, fripturi, cârnați, „n” preparate din porc și nu numai, prăjituri, alcool și altele v-au încărcat de sărbători. În aceste zile aveți nevoie de o detoxifiere iar legumele și fructele vă vor ajuta ficatul, bila și splina să-și revină după festin.
Pentru o detoxifiere cât mai eficientă, cura cu sucuri trebuie să fie ținută aproximativ o săptămână, interval în care trebuie să mâncați cât mai puțin și să beți cât mai multe sucuri.
Sucuri minune care vă regenerează organismul după Crăciun și Revelion:
- Suc de lămâie și sfeclă roșie: 6 tulpini de țelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roșie, 1 cană coriandru, 1 bucățică ghimbir proaspăt ras. Se procesează toate ingredientele într-un storcător și se servește imediat.
- Suc de morcovi și sfeclă roșie: 2 morcovi, 2 bucăți sfeclă roșie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Se procesează toate ingredientele într-un storcător și se bea imediat.
- Suc de portocale și țelină: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de țelină, o jumătate de cană cu pătrunjel. Se procesează toate ingredientele în blender și se consumă imediat.
- Suc de kale și varză elvețiană: o jumătate de castravete, 2 căni varză kale, o jumătate de lămâie fără coajă, 1 lime fără coajă, 1 cană sfeclă elvețiană. Se procesează toate ingredientele într-un storcător și se servește imediat.
Sănătate Info este o platformă online apărută din Cluj-Napoca care își propune să prezinte idei și informații sănătoase din și despre medicină.