Anca Buzoianu: UMF Cluj-Napoca este cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu, a declarat recent, într-un interviu pentru Ziarul Făclia că UMF Cluj-Napoca este cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării.

„Am reușit să atingem unul dintre obiectivele setate în planul strategic de dezvoltare al universității: acela de a ne situa printre primele 1.000 de universități din lume. Potrivit clasamentului SCIMAGO 2021, universitatea noastră este cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării. Ne situăm pe locul întâi în topul instituțiilor de învățământ superior din România, urcând cu două locuri față de poziția ocupată în 2020. În clasamentul global, ce include peste 4000 de instituții de învățământ superior, UMF „Iuliu Hațieganu” se află printre primele 1.000 de universități din lume, pe locul 683.

În clasamentul Shanghai pe domenii de studiu, universitatea noastră este listată la trei domenii din categoria Științelor medicale, fiind singura universitate de profil din România care a obținut această performanță: Științe Farmaceutice – locul 201-300, Tehnologie Medicală – locul 301-400 și Medicină Clinică – locul 401-500.

Un alt ranking internațional important este cel realizat de Times Higher Education. În clasamentul global World University Ranking pe anul 2022, universitatea noastră ocupă locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, pe locul 801+.

Aceste performanțe reflectă atât activitatea științifică, cât și activitatea didactică a colegilor noștri, care și-au demonstrat dorința de a crește în valoare prin multă muncă și perseverență” a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *