Călin Nădășan, despre dietele vegane și vegetariene: Dezastre Nutriționale!

Health coach-ul holistic clujean, Călin Nădășan, plecând de la articolul „Vegetarian and Vegan Diets: Nutritional Disasters Part 1” explică de ce dietele vegane și vegetariene sunt dezastre nutriționale.

Argumentele lui Călin Nădășan sunt următoarele:

  • Dintre cele 229 de societăți de vânători-culegători studiate de paleoantropologi, nici măcar una singură nu a fost vegană/vegetariană.
  • Pe scurt: Nu există nici o dovadă credibilă fie ea de natură fosilă, arheologică, antropologică sau BIOCHIMICĂ care să arate că a existat vreo societate pre-agriculturală de vânători culegători care să fi subzistat pe diete compuse exclusiv din alimente de origine vegetală.
  • Iar specia Homo din care facem parte există de 2,5 milioane ani. Și a început să planteze și recolteze în urmă cu 12.000 an, adică echivalent cu 5 minute din existența noastră pe Terra.
  • De aici conflictul uriaș între ce așteaptă celulele și organele/funcțiile noastre de la mediu (hrana densă nutritiv, săracă în antinutrienți și toxine, mișcare, soare, natură, etc), aparatul hormonal și enzimatic incredibil de complex și mare consumator de micronutrienți/acizi grași/aminoacizi esențiali și ceea ce omul modern (mai ales membrii cultelor vegano-vegetariene) le oferă zi de zi!…
  • Citez din articol: „Prin analizarea unor elemente numite izotopi (C14) din rămășițele fosilizate ale speciilor de ominizi dispărute, se poate determina cu precizie procentele RELATIVE de alimente de origine vegetală și animală consumate de acestea”.
  • Toate scheletele de hominid examinate, FĂRĂ EXCEPȚIE, de la apariția genului nostru (Homo) acum 2,5 milioane de ani, demonstrează o semnătură izotopică caracteristică unor diete bazate pe CARNE!
  • Asta de ce suntem #Paleo! De ce suntem și LowCarb e o întreagă altă poveste și are legături cu: 1. Agricultura intensivă, mecanizată și chimizată, 2. Selecția recoltelor pentru un conținut cât mai mare de fructoză și/sau amidon, 3. Transportul aerian, 4. Refrigerarea, 5. Ingineria genetică, 6. Supermarketurile.
  • Am spus-o și o repetăm. Nimic în biologie nu are vreo logică decât privit din perspectiva evoluției. Specialiștii în NUTRIȚIA POLITICĂ nu sunt de acord, pentru că sponsorii lor, cei care le dau (plagia)doctorate de mucava (prin intermediul prietenilor de la .gov) le-ar tăia sinecurile și anume grase.

Sănătate Info vă recomandă PLC Health„Aici învățăm împreună cum să rămânem sau să redevenim sănătoși printr-o alimentație la care specia umană este, evolutiv, optim adaptată, și printr-un stil de viață inteligent, cât mai aproape de natură. Vom înțelege, printre altele, că rezistența la insulină/hiperinsulinemia sunt la rădăcina majorității bolilor cronice degenerative”

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *