Mai mulți cercetători români, din Cluj-Napoca și Oradea, alături de un cercetător irakian au realizat un studiu „Consumers’ Attitude towards Sustainable Food Consumption during the COVID-19 Pandemic in Romania” despre cum a afectat pandemia de COVID-19 comportamentul consumatorilor din întreaga lume.
Cercetării sunt – Rezhen Harun, Felix H. Arion, Anca Monica Brata, Ioan Aurel Chereches (fost Prefect al județului Cluj), Gabriela O. Chiciudean, Diana E. Dumitras, Camelia F. Oroian și Olivia Paula Tirpe.
„Știm cu toții că pandemia de COVID-19 a afectat comportamentul consumatorilor din întreaga lume, dar oare avem informații validate științific ce pot fi folosite pentru fundamentarea viitoarelor politici publice și campanii de marketing privind comportamentul alimentar durabil?
Citiți în acest articol, care este rezultatul unei colaborări între o echipă a Departamentului de Științe Economice și colaboratori din Sulaimani (Irak), UTCN și Universitatea din Oradea, cum a fost afectat comportamentul alimentar sustenabil al consumatorilor în timpul pandemiei de COVID-19.
PS. Rezultatele indică o atitudine pozitivă față de comportamentul alimentar durabil. Atitudinea consumatorilor față de alegerea alimentară durabilă este influențată în principal de vârstă și de nivelul de educație” au descris studiul cei de la Departamentul de Stiinte Economice USAMV Cluj.
Sănătate Info este o platformă online apărută din Cluj-Napoca care își propune să prezinte idei și informații sănătoase din și despre medicină.