Mai multe spitale din Timișoara rămân fără căldură și apă caldă!

Mai multe spitale din Timișoara, racordate la Colterm, au rămas de astăzi fără căldură și apă caldă.

„Compania Delgaz Grid a oprit distribuția gazului și compania E.On a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Noi am primit până acum 2 ore, am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negativ. Asta înseamnă ca momentan Colterm nu are o companie care să vrea să furnizeze gaze naturale. Asta vine într-un context de criză de gaze la nivel european. Majoritatea companiilor spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant.

Asta înseamnă că în Timișoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, și mai rău, toate spitalele vor rămâne fără căldură și apa caldă. Situația este, din fericire, mai bună la Victor Babeș, care are o centrala proprie, și la fel și Maternitatea Odobescu, care are o centrală care se va porni” a anunțat în urmă cu câteva minute, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Încă de zilele trecute, subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu, anunța că abonați Colterm sunt la această dată sunt Spitalul Județean din Timișoara, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Municipal Timișoara, Institutul de Cardiologie, Spitalul Militar și clădirea Spitalului CFR în care sunt tratați pacienții cu Covid-19.

Situația cu privire la furnizarea căldurii în Timișoara a fost prezentată de Instituția Prefectului într-o videoconferință organizată de Guvern cu privire la modul în care se desfășoară acțiunile premergătoare sezonului rece: „Marea noastră problemă este iminenta oprire a furnizării agentului termic în Timișoara din 25 octombrie, având în vedere că E-on va opri furnizarea de gaz de la această dată. Colterm, deși caută un FUI – furnizor de ultimă instanță pentru gaz, va intra oricum în insolvență. Primăria nu mai are capacitatea de a achita costurile impuse de E-on, așa că ultima speranță este o intervenție a Guvernului României. Am arătat faptul că sunt peste 50.000 de abonați, printre care toate spitalele, cu o excepție, marea majoritate a unităților de învățământ, a instituțiilor publice, a instituțiilor de cultură”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *