dr. Diana-Cecilia Bica, printre cele cinci cercetătoare din România laureate ale bursei private L’Oréal – UNESCO

dr. Diana-Cecilia Bica se află printre cele cinci cercetătoare din România laureate ale celei de-a 14-a ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”!

„Diana-Cecilia Bica, biolog, doctor în Științe Medicale și cercetător științific în cadrul Centrului de Cercetări pentru Genomică Funcţională, Biomedicină şi Medicină Translaţională din cadrul universității noastre, s-a evidențiat cu proiectul “Fluxuri de lucru bioinformatic pentru identificarea de căi moleculare ce pot fi țintite în medicina de precizie a cancerului pulmonar: validare folosind PCR digital”.

Proiectul său se concentrează pe identificarea schimbărilor moleculare specifice în tumorile pulmonare tip adenocarcinom (LUAD). Prin analiza datelor existente în bazele de date publice despre cancer, se urmărește stabilirea de rețele care conectează ARN-uri lungi non-codificate (IncRNA), microARN-uri (miRNA) și ARN mesager (mRNA) implicate în diferite căi de semnalizare alterate de cancer. Prin țintirea acestor căi cu tratamente personalizate, se dorește îmbunătățirea prognosticului și a răspunsului la terapie în cazul pacienților cu cancer pulmonar.

Felicitări și mult succes în continuare!” au anunțat oficialii UMF Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *