Ambasadorul Confederației Elvețiene în România a vizitat UMF Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a primit, vineir, 9 februarie,, vizita Ambasadorului Confederației Elvețiene în România.

Excelența Sa Domnul Massimo Baggi a fost întâmpinat de rectorul universității, doamna prof. dr. Anca Buzoianu. La discuții au mai participat domnul prof. dr. Radu Oprean, prorector pentru Asigurarea Calității și Relații Internaționale, doamna decan al Facultății de Medicină, prof. dr. Șoimița Suciu, doamna decan al Facultății de Farmacie, prof. dr. Gianina Crișan și domnul decan al Facultății de Medicină dentară, conf. dr. Cristian Dinu.

În cadrul discuțiilor, a fost reafirmat prestigiul de care se bucură Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în rândul tinerilor elvețieni. Având în vedere caracterul practic al studiilor și contactul precoce cu pacientul în cadrul stagiilor, universitatea noastră reprezintă o excelentă destinație pentru tinerii dornici să devină profesioniști în domeniul sănătății.

Domnul Ambasador Massimo Baggi a felicitat universitatea pentru succesul secțiilor cu predare în limbile franceză și engleză. De asemenea, a adresat mulțumiri universității pentru contribuția la dezvoltarea profesională a tinerilor elvețieni care, după finalizarea studiilor, revin în țara lor, acoperind o parte din deficitul de personal medical, în domeniul medicinii de familie.

Având în vedere experiența acumulată de-a lungul anilor, s-a discutat despre crearea unui program de formare a asistenților medicali cu predare în limbile franceză și engleză.

De asemenea, a fost menționată și asistența de care beneficiază România în cadrul Programului de cooperare elveţiano-român, pe tema educației și a sănătății.

Ca piste de colaborare și de implementare a expertizei elvețiene au fost menționate educația duală și domeniul managementului adicțiilor și al sănătății mentale.

Nu în ultimul rând, întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru afirmarea potențialului României ca destinație pentru turismul medical, avand în vedere înalta calificare a personalului medical.

Vizita s-a încheiat cu o întâlnire a Excelenței Sale Domnul Ambasador Massimo Baggi cu studenții elvețieni care studiază în universitatea noastră.

Loading

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    TrustLink

    Este o mare onoare ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” a primit, la inceputul acestei luni, vizita Ambasadorului Confederatiei Elvetiene in Romania, Excelenta Sa Domnul Massimo Baggi. Aceasta a fost intampinata de rectorul universitatii, doamna prof. dr. Anca Buzoianu, si a avut o discutie fructuoasa cu doamna decan al Facultatii de Medicina, prof. dr. Soimita Suciu, doamna decan al Facultatii de Farmacie, prof. dr. Gianina Crisan si domnul decan al Facultatii de Medicina dentara, conf. dr. Cristian Dinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *