Ministrul Sănătății anunță deblocarea posturilor din sănătate: „Sper ca până la sfârşitul lui februarie să poată fi ocupate”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că au fost finalizate noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor din sănătate şi a adăugat că speră ca în cel mai scurt timp Guvernul să le aprobe, încât până la sfârşitul lunii februarie acestea să poată să fie ocupate, potrivit News.ro.

„Am finalizat atât noi, cât şi Ministerul Dezvoltării, care are responsabilitatea spitalelor care ţin de autorităţile locale – noi avem responsabilitatea spitalelor care sunt subordonate Ministerului Sănătăţii – am finalizat noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor. Mâine le vom discuta la sediul Ministerului Finanţelor şi sper ca în cel mai scurt timp Guvernul să aprobe aceste memorandumuri, încât până la sfârşitul lunii februarie aceste posturi să poată să fie efectiv ocupate. Ştiţi bine că există o anumită procedură, trebuie scoase la concurs şi ulterior, într-un interval de 30 de zile se poate susţine concursul pentru aceste posturi”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la Medika TV.

Alexandru Rafila a subliniat că au fost memorandumuri făcute anul trecut, dar nu toate au fost aprobate.

„Noi am făcut aceste memorandumuri şi în cursul anului trecut, doar unul de la Ministerul Sănătăţii a fost aprobat, cel de la Ministerul Dezvoltării, care are majoritatea posturilor libere din sistemul de sănătate, nu a fost aprobat de Ministerul de Finanţe. Cred că de data aceasta situaţia este clară pentru toată lumea. Există declaraţia publică a domnului prim-ministru de la şedinţa de guvern de săptămâna trecută, care a afirmat foarte clar că aceste posturi vor fi deblocate. Este vorba în primul rând de posturile pentru medici, pentru asistenţii medicali, dar şi pentru personalul auxiliar care deserveşte unităţile sanitare de asistenţă medicală spitalicească”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *