Ministrul Sănătății, despre riscul de infecții nosocomiale în cazul victimelor de la Crevedia: „Nu există ţară din lume şi pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că „nu există ţară din lume şi pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero” în privința infecțiilor nosocomiale.

„Nu există ţară din lume şi pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero. Totdeauna există un risc. Important este să faci ca acest risc să fie cât mai mic. Ei sunt îngrijiţi cu foarte multă atenţie, cu foarte multă dedicaţie. Am fost la două dintre spitale. Alaltăieri am fost la Spitalul Floreasca, la Spitalul Bagdasar. Evident că se iau toate măsurile care să minimalizeze acest risc, dar sigur nimeni nu poate să garanteze, cum se doreşte uneori, că acest risc nu există. Există acest risc. Colonizarea cu germeni multirezistenţi poate să fie personală sau poate să fie din mediul în care se găseşte pacientul. Se fac probe microbiologice. Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienţi să se ia probe mai des decât de obicei, în loc să se ia o dată pe săptămână să se ia chiar de două, trei ori pe săptămână. Încercăm să ţinem lucrurile sub control”, a afirmat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *