Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie a finanțat amenajarea unui spaţiu la Institutul Oncologic

Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie, în parteneriat cu alte 11 cluburi Rotary din România, Italia, Franţa, Ungaria şi Republica Moldova, anunţă cu bucurie finalizarea cu succes a proiectului de tip Global Grant dedicat amenajării spaţiului destinat pacienţilor şi aparţinătorilor de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Investiţia totală în acest proiect a fost de 37.427 euro.

Desfăşurat în perioada ianuarie – iunie 2023, proiectul Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie a implicat eforturi considerabile din partea clubului nostru, în colaborare cu un număr impresionant de cluburi Rotary din afara oraşului.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătăţirea condiţiilor de confort şi sprijin pentru pacienţii şi aparţinătorii care trec prin grelele momente ale luptei împotriva cancerului.

În cadrul proiectului s-au efectuat ample lucrări de renovare şi amenajare a spaţiului destinat pacienţilor şi aparţinătorilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”. Acestea au inclus modernizarea şi igienizarea sălilor de aşteptare, crearea unor zone de relaxare şi recreere, dotarea cu mobilier confortabil şi ergonomic, precum şi pregătirea psihologică a personalului specializat din spital. Dorim să asigurăm o experienţă cât mai plăcută şi reconfortantă pentru cei afectaţi de această boală grea.

Conştienţi de stresul şi presiunile la care este supus personalul medical care tratează pacienţi cu cancer, continuăm proiectul prin crearea unui echilibru emoţional al acestora, oferind sesiuni susţinute de către psihologul Lorena Stepa. Scopul este ca personalul medical să poată oferi sprijin emoţional şi suport în gestionarea stresului şi traumei atât pacienţilor, cât şi aparţinătorilor.

Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie doreşte să transmită sincere mulţumiri tuturor sponsorilor, voluntarilor şi partenerilor care au contribuit la realizarea acestui proiect remarcabil.

„Suntem încântaţi că am putut aduce un strop de lumină şi speranţă în viaţa pacienţilor şi aparţinătorilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”. Acest proiect este o dovadă clară a importanţei colaborării între organizaţiile non-guvernamentale şi instituţiile medicale în îmbunătăţirea condiţiilor de tratament şi confort pentru cei care se confruntă cu provocările cancerului. Dorim să transmitem o recunoştinţă specială colegei noastre, Florina Mădălina Popirţac, fostul preşedinte, pentru implicarea sa deosebită în realizarea şi coordonarea acestui proiect”, a declarat preşedintele Clubului Rotary Cluj-Napoca Cetăţuie, Dragoş Păun.

Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie este dedicat continuării eforturilor de acest gen şi va continua să sprijine comunităţile locale în promovarea sănătăţii şi bunăstării”, transmite Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *