Spitalul de Urgență Cluj a inaugurat compartimentul pentru pacienții cu afecțiuni ortopedice grave

Compartimentul pacienți septici este cea mai nouă facilitate medicală pusă la dispoziția pacienților de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Compartimentul funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II, având în dotare un număr de 12 paturi destinate pacienților cu afecțiuni ortopedice grave. Realizarea compartimentului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare și dotarea cu sisteme și instalații specifice, utilizând fonduri asigurate de autoritățile publice locale și din surse proprii ale spitalului, proiect multianual în valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei.

Statistic, activitatea celor două Secții Clinice Ortopedie-Traumatologie pe primele 6 luni ale anului 2023 este următoarea: 1.674 pacienți internați pe spitalizare continuă, 3118 pacienți au beneficiat de spitalizare de zi, iar 4.418 pacienți au beneficiat de consultații în ambulatoriul de specialitate.

Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II reprezintă facilități medicale esențiale, atât pentru județul Cluj, cât și pentru județele limitrofe. Având un grad mare de adresabilitate, cele două secții asigură și urgențele din domeniu, cât și partea de ambulatoriu. Crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienții, reprezintă o prioritatea pentru spital. În consecință, având sprijinul Ministerului Sănătății, a autorităților publice locale și județene, demarăm mai multe investiții care au ca scop comun aducerea acestor secții la standarde optime pentru desfășurarea activităților medicale.

Lucrările de reamenajare a Clinicii Ortopedie-Traumatologie și a proiectului de extindere a acesteia continuă cu noi investiții. Printr-o investiție de aproximativ 3.000.000 lei, Blocul Operator al clinicii va fi modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație. Banii sunt alocați printr-un proiect destinat combaterii infecțiilor asociate actului medical, aprobat prin PNRR, având ca termen de finalizare luna aprilie 2024. Extinderea clinicii cu un corp nou de clădire se află în faza proiectării și a obținerii avizelor, având ca termen de realizare luna octombrie 2023.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *