O reformă necesară: Îmbunătățirea sistemului răspunderii civile pentru acte de malpraxis medical

Deputații USR, Oana Murariu și Adrian Wiener organizează în Parlament o masă rotundă cu tema – „O reformă necesară: Îmbunătățirea sistemului răspunderii civile pentru acte de malpraxis medical

Legislația atragerii răspunderii pentru actele de malpraxis medical este necesar să fie concepută de așa natură încât să asigure atingerea scopului său în mod echitabil față de persoana prejudiciată (pacientul sau aparținătorii acestuia), evitând totodată bulversarea sistemului medical. Astăzi funcționăm în paradigma „medicinei defensive”, reflex rezultat dintr-un sistem aflat aproape permanent sub presiune.

Doi deputați USR iau taurul de coarne

Deputații USR – Oana Murariu și Adrian Wiener

„În acest sens, am inițiat un proiect de lege pentru pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prin instituirea unui nou mecanism de atragere a răspunderii pentru actele de malpraxis medical.

Credem cu tărie că printr-un dialog deschis și aplicat asupra acestei problematici alături de factori relevanți din domeniul medical, asociații ale pacienților și reprezentanți ai mediului instituțional, vom putea extrage împreună acele concluzii care să ne permită atât adresarea cu succes de către proiectul de lege a obiectivelor antemenționate, ca și crearea pe mai departe a sprijinului necesar în parlament pentru adoptarea sa” arată cei doi deputați.

În acest sens, cei doi deputați organizează masa rotundă – „O reformă necesară: Îmbunătățirea sistemului răspunderii civile pentru acte de malpraxis medical”, care va avea loc în 20 iunie 2023, începând cu ora 14:00, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturile Omului.

foto: urlaub-in-rumänien.de

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *