Caz complex rezolvat de medicii clujeni de la SCJU: Pacientul a suferit 22 intervenții chirurgicale și a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge

Caz complex rezolvat de medicii clujeni de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: Pacientul a suferit 22 intervenții chirurgicale și a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge.

„În cazul lui Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). Bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, ajungând în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți.

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge, au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Efortul celor implicați în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată astăzi, 31 martie, odată cu externarea lui Tudor, vindecat complet” au anunțat oficialii unității medicale.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *