Spitalul Clinic Militar din Cluj a inaugurat o serie de spații medicale reabilitate – secții chirurgicale, ATI și un bloc operator din pavilionul C

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a inaugurat vineri, 21 octombrie, în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, o serie de spații medicale reabilitate – secții chirurgicale, ATI și un bloc operator din pavilionul C.

„Investiția a permis organizarea unui bloc operator cu un număr mai mare de săli de operații, dotate cu aparatură modernă de ultimă generație, care respectă legislația în vigoare, atât în ceea ce privește structura, circuitele, cât și sistemul de ventilație cu flux laminar, modernizarea secției ATI și a saloanelor din secțiile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală și urologie.

Ministrul apărării naționale a felicitat conducerea instituției pentru rezultatele și excelenta reputație a spitalului, precum și pentru reabilitarea spațiilor medicale.

Suntem permanent preocupați de îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară actul medical pentru creșterea siguranței pacientului” au anunțat oficialii Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

sursă foto: Laurențiu Turoi

Dîncu: Rămân partenerul echipei Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca și o susțin în toate demersurile.

„M-am bucurat să fiu prezent, astăzi, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, acolo unde au fost inaugurate mai multe spații medicale reabilitate și dotate cu aparatură medicală performantă.

Este vorba despre despre organizarea unui bloc operator cu un număr mai mare de săli de operații, care respectă legislația în vigoare, șase săli de operații dintre care una pentru politraumă, complet echipată. De asemenea, în secția ortopedie-traumatologie s-au construit două săli de operații moderne, au fost modernizate saloanele din secțiile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală și urologie, iar în secția ATI s-a introdus sistem de ventilație cu flux laminar.

Surpriza reală este sala chirurgicală pentru politraumă, proiect al Direcției Medicale a MapN, un concept inovativ în medicina operațională, ce are în vedere tratarea și recuperarea pacienților cu politraumă, inclusiv cei cu accidente în poligoane, traume de război, accidente rutiere, traumatisme complexe care se tratează în echipă multidisciplinară

O altă veste bună aici la Cluj este Laboratorul de anatomie patologică care a fost recent dotat cu criomicrotom care permite examenul și diagnosticul rapid, orientează tipul și amploarea intervențiilor chirurgicale în cazul formațiunilor tumorale.

Modernizarea blocului operator, secțiilor chirurgicale, reabilitarea spațiilor, suportată din bugetul MApN, vine într-un moment în care Ministerul Apărării Naționale face investiții considerabile în domeniul sanitar, în toate instituțiile medicale proprii, și alocă fonduri consistente în ceea ce privește îmbunătățirea actului medical și dotarea secțiilor de specialitate cu aparatură tehnologizată de înaltă clasă și precizie în stabilirea diagnosticului.

Mă bucur să văd că pacienții Spitalului Militar din Cluj-Napoca vor beneficia de aparatură de ultimă generație, un punct important în procesul de recuperare medicală.

Programele viitoare de investiții de la Cluj sunt ambițioase, știu că echipa de comandă este preocupată permanent pentru creșterea performanței actului medical, dar și în pregătirea continuă a personalului.

Felicit întreaga echipă a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca pentru dedicarea cu care asigură zilnic asistență medicală de specialitate personalului Armatei României, familiilor acestuia, pensionarilor militari, veteranilor de război, dar și populației civile” a anunțat Vasile Dîncu.

sursă foto: Laurențiu Turoi

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *