O inițiativă lăudabilă: Clujul are nevoie de o maternitate nouă

Redacția Sănătate Info nu preia mesaje politice, platforma noastră fiind destinată exclusiv lumii medicale și academice, însă inițiativa consilierului local Adrian Cristian și consilierului județean Mihai Iepure, este lăudabilă – „Clujul are nevoie de o maternitate nouă”.

„Suntem în mijlocul unei anchete la maternitatea Gine 1, unde au murit 8 bebeluși de la începutul anului și se suspectează că aceste decese au avut loc datorită infecțiilor nosocomiale. De aici și campania DECLICK Neam ucis de nocosomiale pe care vă invit să o semnați – Raportați infecțiile intraspitalicești.

În 8 martie 2020 am făcut un lanț uman în fața clinicii de Obstretică – Ginecologie Dominic Stanca promovând campania „Vrem spitale noi, de la zero” inițiată de către colegul nostru, Emanuel Ungureanu. Am atras atunci atenția asupra condițiilor improprii și asupra necesității de a construi spitale noi respectând standardele de calitate actuale.

Din păcate nu s-a întâmplat nimic în direcția aceasta însă ne-am așteptat ca măcar unul din cele 2 proiecte mari de infrastructură spitalicească promise, Spitalul Pediatric Monobloc sau Spitalul Regional de Urgență Cluj, să aloce spațiu și pentru o nouă maternitate.

Nici acest lucru nu s-a realizat, așa că am depus la începutul anului împreună cu colegul meu, Mihai Iepure, un proiect ce presupunea crearea unui Studiu de fezabilitate pentru o nouă maternitate. Proiectul a fost acceptat de către domnul primar, dar a fost modificat din studiu de fezabilitate, în studiu de Oportunitate.

Nu am mai auzit nimic nici despre acest proiect care ar trebui să ne spună ce știm deja și anume că cei mai vulnerabili dintre noi, noii născuți, au nevoie de spitale noi (aerisite, cu trasee bine delimitate, cu aparatură de ultimă generație, clădiri noi – nu de sute de ani) . Am depus astăzi o interpelare pentru a afla detalii legate de acest proiect. Revin când primesc răspuns. Trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede.

Nu ne lăsăm până nu avem o materniate la standardele europene. Se poate mai bine!” a anunțat pe o rețea de socializare consilierul local Adriana Cristian.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *