1.721 de candidaţi pe 680 de locuri la buget şi 315 locuri cu taxă la UMF Cluj-Napoca! 40 de candidați au fost admiși cu nota 10!

Anul acesta, au concurat 1.721 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 315 locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Radiologie și Imagistică – cu 4,4 candidați pe un loc la buget, Medicină – cu 3,23 candidați pe un loc la buget, Tehnică Dentară – cu 2,51 candidați pe un loc la buget, Asistență Medicală Generală – 2,36 candidați pe un loc la buget, iar la Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare medicală concurența a fost de 2,32 candidați pe un loc fără taxă.

La programele de studiu Farmacie, Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Medicină, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,31.

În total, 40 de candidați au fost admiși cu nota maximă, 10!

„A fost un examen dificil pentru că, de la an la an, exigența crește, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați. Cu toate acestea, am avut tineri foarte bine pregătiți și mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătății rămâne ridicat. Chiar dacă am mărit numărul de locuri la unele programe de studiu, concurența a rămas la fel de mare și am avut candidați din toată țara, nu doar din regiunea Transilvaniei. Și în acest an, concursul de admitere s-a desfășurat în condiții excepționale, astfel încât tinerii candidați să fie în siguranță și să își poată concentra atenția și emoțiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei, care s-au mobilizat exemplar și de această dată. Îi felicit și le urez succes viitorilor noștri studenți”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității noastre.

Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în data de 26 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie – 12 august.

Rezultate admitere 2022:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *