Absolvenții UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au obținut cele mai bune rezultate la examenul de rezidențiat!

În urma analizării datelor privind rezultatele obținute de candidații la examenul național de intrare în rezidențiat din 21 noiembrie 2021, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află pe locul întâi în topul universităților de profil, fiind urmată, pe locul al doilea, de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Absolvenții universității noastre au obținut cea mai mare rată de promovare, dar și cele mai mari punctaje.

În ceea ce privește procentul de candidați promovați, atât la nivelul promoției 2021, cât și la nivelul absolvenților din toți anii, UMF “Iuliu Hațieganu” înregistrează din nou cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidați înscriși la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat:

Candidați absolvenți ai promoției 2021:

• Medicină – 97,89%

• Medicină Dentară – 95,79%

• Farmacie – 94,5%

Candidați absolvenți din toate promoțiile:

• Medicină – 92,75%

• Medicină Dentară – 86,49%

• Farmacie – 91,46%

Absolvenții universității noastre au avut și cele mai bune rezultate la grilele de concurs. Astfel, aceștia au obținut cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii:

• Medicină – 45,76%

• Medicină dentară – 52,69%

• Farmacie – 11,11%

„Suntem mândri de absolvenții noștri, care au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Îi felicit pe noii noștri colegi rezidenți, dar și pe cadrele didactice care i-au pregătit și i-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

„Concurența a fost acerbă, deoarece numărul locurilor scoase la concurs a fost mult mai mic comparativ cu cel din 2020. În urma repartiției candidaților care au promovat examenul de rezidențiat, la UMF „Iuliu Hațieganu” au fost repartizați 678 de noi rezidenți. Aceștia și-au început stagiile de pregătire și activitatea în cadrul clinicilor de îndrumare metodologică începând cu data de 1 ianuarie 2022.”, a precizat conf. dr. George Dindelegan, prorector responsabil cu activitățile de rezidențiat, studii postuniversitare și activitatea de ambulator și spital din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *