Certificatul Verde ar putea expira în 2022 la cei care au doar 2 doze: doza a III-a devine imperios necesară!

Peste șapte milioane șapte sute de mii de români ar putea rămâne fără certificat verde din 2022, a anunțat în această seară, la Realitatea TV, șeful DSU, Raed Arafat care spune că cei care au doar 2 doze nu sunt la fel de bine protejați în fața ultimei variante de Covid, tulpina Omicron.

Nu părerea mea contează. Ne uitam la studiile si analizele făcute – ele nu merg pe aceasta idee. Ele spun ca vaccinurile actuale au un grad de protectie, mai ales pentru a nu face forme grave si a nu ajunge cu un grad de infecție la spital. Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște ca o persoana este vaccinata.

Certificatele isi vor pierde valabilitatea la doua doze de la anul. Chiar daca severitatea e mai scăzută, dacă ea infectează mult mai multi oameni impactul asupra sectorului sanitar va fi mult mai mare. Asta înseamna ca vom continua sa avem un număr de cazuri semnificativ în ATI si UPU. Eu nu as sta liniștit acum. As lua scenariul ceva mai pesimist și dacă se va întâmpla altfel atunci vom schimba” a anunțat Raed Arafat.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *