Noi echipamente medicale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal

Consiliul Județean Cluj a recepționat cinci noi echipamente medicale. Acestea au ajuns deja la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, aflat în subordinea forului administrativ județean, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă reușită care reconfirmă preocuparea noastră pentru sănătatea clujenilor și pentru creșterea calității sistemului sanitar. Aceste dotări sunt deosebit de importante întrucât facilitează realizarea actului medical și contribuie la salvarea a numeroase vieți.”

În valoare de peste 400.000 de lei, cele cinci echipamente au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă câștigat de forul administrativ județean, proiect ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

La Spitalul de Copii au fost livrate un aparat de ventilație, un sistem de spălare automată a instrumentarului și două lavoare chirurgicale, iar la Institutul de Urologie și Transplant Renal a ajuns un aparat de ventilație mecanică.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *