Cinci noi echipamente medicale achiziționate de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj a achiziționat cinci noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța noilor dotări e dată de faptul că acestea sprijină cadrele medicale în procesul de stabilire a unui diagnostic exact, precum și a planului de tratament și facilitează recuperarea medicală a persoanelor care se confruntă cu diverse afecțiuni. Mai mult decât atât, echipamentele sunt extrem de utile deoarece contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților și la salvarea a numeroase vieți”

Finanțate integral din bugetul propriu al forului administrativ județean, noile dotări au o valoare de 240.380 de lei. Banii au fost utilizați pentru a cumpăra un aparat pentru terapia cu laser, un trombelastograf și trei pistoale pentru biopsie.
Patru dintre echipamente au fost deja livrate, instalate și date în funcțiune în Laboratorul de Recuperare Medicală, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului, precum și în Blocul Operator al unității sanitare.

Trombelastograful este în curs de livrare și va fi utilizat în Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă a instituției spitalicești.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *