Cluj-Napoca va fi gazda întâlnirii din aprilie 2022 a rectorilor din consorțiul NeurotechEU

La începutul lunii octombrie, rectorul UMF, Anca Buzoianu, a participat la cea de a doua întâlnire a rectorilor universităților membre ale consorțiului NeurotechEU.

„În săptămâna care a trecut am participat la cea de a doua întâlnire a rectorilor universităților membre ale consorțiului NeurotechEU (European University of Brain and Technology).

NeurotechEU Rectors’ Meeting a avut loc în 6-7 octombrie în Germania, gazda fiind Universitatea din Bonn și a reunit rectorii celor opt universități fondatoare ale consorțiului universitar european NeurotechEU: Oxford University (Marea Britanie), Karolinska Institutet (Suedia), Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität (Germania), Radboud Universiteit (Olanda), Universidad Miguel Hernández (Spania), Debreceni Egyetem (Ungaria), Boğaziçi Üniversitesi (Turcia) și Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (România).

Împreună cu dr. Ștefan Strilciuc, reprezentantul universității noastre în Board of Governors al Neurotech EU, am participat la întâlnirile în cadrul cărora s-au prezentat rezultatele obținute în ultimul an și s-a hotărât prin vot unanim lărgirea consorțiului prin cooptarea uneia dintre cele mai prestigioase universității tehnice americane, Georgia Tech, cu filiala în Europa, Georgia Tech Lorraine (GTL). Prin această lărgire a consorțiului s-au deschis și posibilități pentru accesarea unor fonduri de cercetare din SUA.

Universitatea noastră a îndeplinit cu succes toate sarcinile care i-au revenit până acum, atât la nivel de conținut, pe toate pachetele de lucru, cât și la nivel de logistică. De asemenea, echipa noastră a fost implicată și în proiecte facultative și urmează să implementeze și o serie de activități interne, în care vor fi implicați și studenții noștri.

Am prezentat propunerea ca universitatea noastră să fie gazda următoarei întâlniri a rectorilor din consorțiu, care va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie 2022, orașul nostru fiind acceptat ca loc al întâlnirii, în urma unui vot unanim.

NeurotechEU este o șansă deosebită pentru noi de a construi campusurile europene interuniversitare ale viitorului, precum și programe educaționale bazate pe excelență în predare, învățare, cercetare și inovare, în toate regiunile Europei.

De asemenea, este o excelentă oportunitate pentru schimburi de bune practici cu unele dintre cele mai bune universități ale lumii, precum și de a aplica în consorțiu pentru proiecte viitoare de dezvoltare instituțională. Dorim să valorizăm la maximum participarea noastră în acest prestigios consorțiu, beneficiile fiind evidente pentru întreaga noastră comunitate” a anunțat Anca Buzoianu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *