UMF Cluj a finalizat proiectul de consolidare, renovare și modernizare a clădirii „Farmacia B”, în vederea amenajării Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului.
Lucrările la clădirea situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă din Cluj-Napoca, construită în anul 1913, au început în anul 2020. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii ale universității, valoarea totală a investiției fiind de peste 30 de milioane de lei.
În cadrul proiectului au fost amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori. De asemenea, s-a creat o infrastructură modernă, în acord cu standardele actuale și condiții adecvate pentru studenții și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în acest edificiu.
Anca Buzoianu: Echipamentele sunt de ultimă generație, unele în premieră în România
„Echipamentele sunt de ultimă generație, unele în premieră în România. În cadrul noului centru există resurse digitalizate pentru studenții Facultății de Farmacie, rezidenții și masteranzii de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, dar și pentru doctoranzii din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică și chimie organică.
Această investiție strategică este și în viitorul nostru ca universitate și ne va ajuta să ne menținem în topul cercetării românești. Dezvoltarea medicamentului este un domeniu în plină ascensiune, care ne va aduce multe proiecte în viitor, iar cercetătorii de top din acest centru vor contribui la dezvoltarea de noi medicamente și tehnologii medicale. Felicitări întregii echipe implicate în acest proiect!” a declarat rectorul Anca Buzoianu.
Componenta educațională a Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului constă în pregătirea studenților Facultății de Farmacie, a rezidenților şi a masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, precum și a doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică şi chimie organică.
Centrul se adresează profesioniștilor din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti) care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte, pe diverse teme referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.
Sănătate Info este o platformă online apărută din Cluj-Napoca care își propune să prezinte idei și informații sănătoase din și despre medicină.