De ce este bine să dormi cu pisica? Ce motive ai avea?

Există câteva motive consistente pentru care este bine să dormi cu pisica lângă tine, potrivit sleepfoundation.org:

Confort emotional: Pisicile sunt animale de companie iubitoare și extrem de apropiate de om, în special de copii. Prezența unei pisici în pat poate oferi un sentiment de plăcere, siguranță și confort emoțional. Atunci când simți că pisica doarme lângă tine, aceasta poate contribui la reducerea stresului și anxietății și…. mai ales la dispariția singurătății.

Calm și relaxare: Torsul liniștitor al pisicii care doarme lângă tine și atingerea lor blândă a blănii pot avea un efect liniștitor asupra stării tale de spirit, ajutând astfel instalarea unui somn mai odihnitor.

Nu te mai simți singur: Dacă trăiești singur de ceva vrem sau te simți stingher în timpul nopții, prezența unei pisici în pat poate aduce un sentiment de companie și îndulcește sentimentul de singurătate.

Căldura corpului: Pisicile emană căldură, iar acest fapt poate contribui la menținerea unei temperaturi confortabile în pat. Acest aspect poate fi apreciat mai ales în nopțile reci.

Rutina și siguranță: Pisicile sunt animale de rutină, iar stabilirea unei rutine de somn împreună cu pisica ta este facilă, poate contribui la un program de somn regulat și poate aduce un sentiment de satisfacție pentru ambele părți.

Loading

1 Comment

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *