S-a stins un mare chirurg, prof. Sandu Bologa, un simbol al UMF Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”  este în doliu, după ce profesorul Sandu Bologa, o personalitate emblematică a instituției a trecut la cele veșnice.

,,Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își exprimă regretul și tristețea la plecarea dintre noi a Profesorului Sandu Bologa, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene.

Profesorul Bologa a fost un cadru didactic, un medic remarcabil și un om cu o influență profundă asupra vieților celor din jurul său.

Lumea medicală și universitară este de acum mai săracă. Prof. dr. Sandu Bologa va rămâne, în memoria zecilor de generații de studenți pe care i-a format, un spirit profund și un etalon al culturii și distincției academice. Profesor emerit al universității noastre, cu o carieră marcantă, și-a dedicat întreaga viață misiunii nobile, de înaltă vocație spirituală și educațională, aceea de a-i pregăti pe tineri în domeniul fundamental al sănătății. Contribuțiile aduse educației medicale vor rămâne vii în amintirile noastre.

Cu profundă tristețe, întreaga comunitate academică a UMF ”Iuliu Hațieganu” transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Spirit erudit și rafinat, veritabil reper al unei ținute intelectuale desăvârșite, om nobil și distins, Profesorul Bologa va rămâne mereu o amintire luminoasă în gândurile tuturor celor care l-au cunoscut.”, a transmis UMF Cluj

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *