Prof. univ. dr. Anca Buzoianu a fost realeasă Rector al UMF Cluj-Napoca

Luni au avut loc alegeri la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pentru funcția de rector al universității, actualul rector fiind reconfirmat în funcție cu 97,3% din voturi.

Procesul de votare s-a desfășurat la parterul clădirii Rectoratului, scrutinul începând la ora 08:00 și încheindu-se la ora 20:00, dat fiind faptul că au avut loc și alegerile membrilor Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie și membrilor Senatului Universității.

Realegerea prof. univ. dr. Anca Buzoianu nu este una întâmplătoare, actualul rector menținând universitatea în topul internațional Shanghai în domeniile Stomatologie și Farmacie.

De asemenea a fost apreciată și susținută poziția actualului Rector în speța înghițirii UMF Cluj de către UBB, prezentată ca o „unire” de către oficialii UBB și susținută de câțiva cai troieni din cadrul UMF Cluj-Napoca. Prof. univ. dr. Anca Buzoianu a tăiat din fașă, elegant dar direct, orice discuție legată de o posibilă „unire”, „comasare”.

Vă reamintim, UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este inclusă în trei clasamente pe domenii din categoria Științe Medicale, din cadrul prestigiosului clasament universitar Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023. Mai exact, este vorba despre Medicină clinică, Stomatologie și Farmacie, la ultimele două nemaifiind inclusă nicio altă universitate din România. 

UMF se situează în intervalul 401-500 în domeniul Medicină clinică, respectiv 201-300 în domeniile Stomatologie și Farmacie. Dacă în cazul Medicină clinică, UMF Cluj-Napoca este poziționată după UMF Carol Davila din București (locurile 101-150), în domeniile farmacie și stomatologie, UMF Cluj este singura universitate din România inclusă în clasamentele pentru aceste două domenii.

Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023 clasifică peste 1.900 de instituții din întreaga lume, din 104 țări și regiuni, în 55 de domenii de studiu, încadrate în categoriile Științe naturale, Inginerie, Științele Vieții, Științe Medicale și Științe Sociale.


Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *