UMF Cluj apare și în 2023 în clasamentul universitar Shanghai Global Ranking. Anca Buzoianu: Suntem recunoscuți la nivel global pentru excelența în domeniile noastre de activitate educațională, clinică și științifică

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este inclusă în trei clasamente pe domenii din categoria Științe Medicale, din cadrul prestigiosului clasament universitar Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023!

„Universitatea noastră se situează în intervalul 401-500 în domeniul Medicină clinică, respectiv 201-300 în domeniile Stomatologie și Farmacie, fiind și singura universitate din România inclusă în clasamentele pentru aceste două domenii” arată conducerea UMF Cluj.

Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023 clasifică peste 1.900 de instituții din întreaga lume, din 104 țări și regiuni, în 55 de domenii de studiu, încadrate în categoriile Științe naturale, Inginerie, Științele Vieții, Științe Medicale și Științe Sociale.

https://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2023

Ce spune rectorul Anca Buzoianu despre această reușită?

„Universitatea noastră își întărește poziția în clasamentele internaționale, iar astăzi am primit din nou vești bune! UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca se evidențiază prin trei apariții în clasamentul Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023, în domeniile:

  • Medicină clinică – rangul 401-500
  • Stomatologie – rangul 201-300
  • Farmacie – rangul 201-300

Aceste rezultate sunt un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate academică a universității noastre. Ele reprezintă un efort comun și o dovadă a profesionalismului și dedicării noastre, a faptului ca și universitatile medicale, de dimensiuni medii, pot obține performante deosebite in domeniile lor, fără sa facă parte din mega universități. Suntem prezenți in 3 domenii între primele universități ale lumii, deci suntem clasați printre primii in TOATE domeniile pe care le avem. Am fost felicitați in cadrul Conferinței Naționale a Rectorilor, unde ma aflu, UMF Carol Davilla și UMF Iuliu Hatieganu fiind vârful învățământului medical românesc.

Contrar tuturor părerilor, am demonstrat că strategia pe care ne-am asumat-o este cea potrivită pentru atingerea obiectivelor noastre, și anume, să fim recunoscuți la nivel global pentru excelența în domeniile noastre de activitate educațională, clinică și științifică: Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Cu aceste rezultate, ne consolidăm reputația de instituție de învățământ superior de top și deschidem noi oportunități pentru cadrele didactice, studenții și cercetătorii noștri. Ne așteaptă provocări noi și obiective ambițioase, iar unul dintre acestea este să devenim primii din țară în domeniul Medicină clinică” a declarat prof. univ. dr. Anca Buzoianu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *