Prezentări de 5 stele ale cardiologilor clujeni la Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia

O echipă de cardiologi clujeni sunt prezenți la Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia și ca întotdeauna reprezintă cu onoare capitala Transilvaniei.

„Prima zi a Congresului National de Cardiologie de la Sinaia s-a incheiat cu succes. Echipa noastra a fost din nou prezenta in cadrul sesiunilor stiintifice.

  • Doamna profesor Dana Pop a discutat depre insuficienta cardiaca in sarcina in cadrul sesiunii grupului de lucru de insuficienta cardiaca. De asemenea, in cadrul sesiunii comune dintre Societatea Romana de Cardiologie si cea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, doamna profesor a prezentat modurile de evaluare a riscului cardiovascular la pacientii cu diabet.
  • Domnul profesor Zdrenghea a prezentat rolul telemedicinei in recuperarea cardiovasculara, un subiect pe care se pune mult accent in anii care au urmat dupa pandemia Covid19, in cadrul sesiunii Preventia si Recuperarea in situatii speciale, alaturi de alte doua personalitati din lumea medicala, Michael Papadakis, coordonator al Societatii Europene de Preventie Cardiovasculara, respectiv Ian Graham, unul dintre autorii Ghidului European de Preventie Cardiovasculara.
  • Dr. Gelu Simu, membru al echipei cu competenta europeana de electrofiziologie, a prezentat un caz flutter atrial, o aritmie cardiaca tratata prin ablatie cu radiofecventa, in cadrul sesiunii grupului de lucru de aritmii, electrofiziologie si dispozitive implantabile” arată Cardiologie Recuperare Cluj.

A 62-a ediție a Congresului Național de Cardiologie are loc în aceste zile la Sinaia.

Programul științific cuprinde prezentarea noutăților din fiecare ramură a cardiologiei, inclusiv a celor mai recente studii clinice și ghiduri publicate de Societatea Europeană de Cardiologie. Programul include interesante cursuri precongres, de la electrocardiografie, test de efort și ecocardiografie avansată, până la perspective cardio-metabolice și cardio-obstetrică prin cazuri clinice.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *