Politrucii din București au tăiat finanțarea din PNRR pentru spitalele clujene! Tișe: Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o crimă pentru sistemul sanitar

Guvernul de la București a decis să taie 677 de milioane de euro din PNRR, pentru construirea unor noi spitalele. La Cluj-Napoca au rămas fără bani Spitalul Pediatric din Borhanci și Centrul de Transplant de pe strada Victor Babeș.

„Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o crimă pentru sistemul sanitar. Clujul are cele mai mature două proiecte de spitale din țară:

Spitalul Monobloc de Copii, care deservește întreaga Transilvanie și România.

Centrul Integrat de Transplant Multiorgan – inimă, plămâni, ficat și rinichi – unic în România și SE Europei.

Institutul de Transplant Renal de la Cluj (subordonat MS) funcționează acum impropriu într-un pod, iar Ministerul Sănătății tace și fuge! Ambele proiecte ale CJ Cluj sunt în faza finală de LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE, nu în diverse faze inferioare! Guvernul trebuia să înlocuiască proiectele neviabile din listă cu aceste proiecte pe sănătate – fiind cele mai avansate din țară!!! Nu trebuia să reducă banii de la sănătate din PNRR! Existau proiecte viabile care puteau fi finanțate!, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *