Admiterea la UMF Cluj s-a încheiat. La medicină au fost 3,2 candidați/loc! Anca Buzoianu: A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigență crescut, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați

Anul acesta, au concurat 1.567 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 370 de locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Medicina – cu 3,2 candidați pe un loc la buget și Radiologia și Imagistica – cu 3,1 candidați pe un loc bugetat.

La programele de studii Medicină, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală și Tehnică Dentară, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Farmacie, cea mai mare notă a fost 9,91, la Medicină Dentară, 9,79, la Asistență Medicală Generală – 9,85, Radiologie și Imagistică – 9,55, iar la Nutriție și Dietetică 9,70. La programul de studiu Medicină, 5 candidați au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

„A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigență crescut, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați. La universitatea noastră, toate întrebările sunt la prima vedere, diferit față de restul universităților medicale din țară. Această selecție riguroasă își arată roadele nu numai pe parcursul facultății, dar mai ales la sfârșitul acesteia, când absolvenții noștri au, an de an, cele mai bune rezultate la concursul național de rezidențiat. În acest an, am avut tineri candidați foarte bine pregătiți, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil și mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătății rămâne ridicat. Și în acest an, concursul de admitere s-a desfășurat în condiții impecabile, astfel încât candidații să își poată concentra atenția și emoțiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care, din nou, s-au mobilizat exemplar. Îi felicit și le urez mult succes viitorilor noștri studenți”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității noastre.

Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în data de 25 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 28 iulie – 11 august.

Loading

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Fuzzy

    Felicitari tuturor carora le-a reusit sa treaca acest concurs. Resursele de invatare s-au diversificat semnificativ de-a lungul anilor si asta s-a reflectat foarte bine in nivelul candidatilor. Este minunat sa vedem cum s-a extins interesul pentru profesiile din domeniul sanatatii, care sunt elementul cheie in buna functionare a intregii economii nationale. Ii felicit pe absolventii admisi cu nota maxima si sper sa ne uimeasca cu performantele lor in viitor. Succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *