Încep înscrierile la UMF Cluj: 1080 de locuri, la buget și taxă, sunt scoase la concurs

UMF ”Iuliu Hațieganu” scoate la concurs, la programele de studii de licență în limba română, 1080 de locuri, la buget și taxă. Dintre acestea, 400 de locuri sunt la Medicină, 100 de locuri la Medicină Dentară și 135 la Farmacie.

De asemenea, la Asistență Medicală Generală sunt scoase la concurs 200 de locuri, la Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare 95 de locuri, iar la Radiologie și Imagistică Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, câte 50 de locuri.

„Dacă v-ați hotărât să urmați unul dintre programele de studii ale universității noastre, puteți consulta oferta educațională pentru anul universitar 2023 – 2024 aici: bit.ly/admitere-2023arată oficialii universității.

Despre Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca este o instituție de învățământ superior de stat și de cercetare din Cluj-Napoca, România, considerată a fi una dintre cele mai prestigioase.

În 1919, după Marea Unire, odată cu înființarea primei universități din Transilvania cu predare în limba română, Universitatea „Dacia Superioară” din Cluj, Iuliu Hațieganu a fost numit profesor și decan al noii Facultăți de Medicină. El a fost primul dascăl care a ținut cursuri în limba română, întemeind astfel sistemul de învățământ medical superior în limba română la Cluj. Facultatea a continuat să-și dezvolte programul de învățământ și să-și crească numărul de discipline, astfel încât, în 1948, a fost creat Institutul de Medicină și Farmacie, cu Facultățile de Medicină Generală, Igienă, Pediatrie, Stomatologie și Farmacie. În anul 1990 institutul a devenit Universitatea de Medicină și Farmacie, iar în 1993, aceasta a luat numele primului său profesor de medicină clinică și decan al Facultății de Medicină, devenind Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

În 2011 a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.

În prezent, la UMF „Iuliu Hațieganu” studiază peste 9.000 de studenți (dintre care mai mult de 2.000 de studenți străini, proveniți din peste 50 de țări). 30% dintre studenții universității sunt masteranzi, doctoranzi și rezidenți. În cadrul celor trei facultăți, universitatea oferă pregătire pentru 12 specializări. Pentru medicină, medicină dentară și farmacie, învățământul universitar se desfășoară în trei limbi de studiu (română, franceză și engleză).

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *