Un test banal care depistează peste 50 de forme de cancer, arată cu precizie locul bolnav din corp

Un test de sânge banal care poate detecta mai mult de 50 de forme de cancer ar putea contribui la accelerarea diagnosticării, dar și la accesul mult mai rapid al pacienților la tratament, sugerează un studiu efectuat de Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

Rezultatele studiului, prezentate la cea mai mare conferință mondială privind cancerul, desfășurată în Statele Unite ale Americii, arată că testul de sânge Galleri are capacitatea de a depista și de a înlătura cancerul la persoanele care prezintă simptome, relatează The Guardian.

Testul detectează fragmente minuscule de ADN tumoral în fluxul sanguin. Acesta avertizează medicii în momentul în care a fost detectat un semnal de cancer și prezice locul din organism de unde ar fi putut proveni acel semnal.

Testul a dezvăluit corect două treimi din cazurile de cancer în rândul celor care au participat la studiu. În 85% dintre cazurile pozitive, testul a reușit, de asemenea, să identifice cu exactitate locul inițial al cancerului. A fost mai precis la pacienții mai în vârstă și la cei cu cancere mai avansate, potrivit rezultatelor studiului.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *