11 minute de exerciții fizice în fiecare zi ajută pentru a trăi mai mult

Exercitiile fizice de zi cu zi sunt un balsam pentru sănătate, ajutând în primul rând la creșterea sistemului imunitar și îmbunătățirea celui cardiovascular. În multe situații, scuza pentru a nu avea un program organizat rămâne puținul timp disponibil, însă pentru un corp sănătos este nevoie de sacrificii.

Conform unui studiu publicat în British Journal of Medicine, o cercetare precizează că 11 minute de exerciții fizice în fiecare zi sunt suficiente pentru a trăi mai mult, relatează CNBC.

Pe de altă parte, sedentarismul, definit ca activități care consumă cantități reduse de energie, este corelat cu numeroase îmbolnăviri și moarte relativ timpurie.

Ce poate însemna exercițiu fizic? O plimbare vioaie în parc, jucatul unui meci de tenis la dublu sau greblarea curții ar fi exemple de activități fizice cu intensitate moderată. Joggingul, alergatul, o oră de fitness solicitantă, drumețiile pe munte sau chiar și căratul unor plase grele cu cumpărături pe scări intră în categoria exercițiilor viguroase.

Departamentul de Sănătate al SUA, unul dintre cele mai evoluate la nivel mondial, le recomandă americanilor adulți să efectueze exerciții fizice de intensitate moderată timp de 20-45 de minute în fiecare zi.

foto: insider.com

Loading

Separator image Posted in Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *