Ziua Internațională a Francofoniei celebrată la UMFIH

Este deja o tradiție ca în data de 20 martie să fie sărbătorită Ziua Internațională a Francofoniei: peste 300 de milioane de francofoni de pe 5 continente sărbătoresc limba lor comună și diversitatea Francofoniei, prin concursuri, spectacole, expoziții de artă, concerte, seri de poezie, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, toate pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre state.

Anul 2023 este un an de mare însemnătate pentru România, ca «stat-far» al Francofoniei în această parte a Europei, aniversând 30 de de ani de la adeziunea țării noastre la Organizația Internațională a Francofoniei.

În acest context, UMF Cluj organizează o serată interculturală, o CĂLĂTORIE ÎN FRANCOFONIE ghidată de studenți care provin din Algeria, Camerun, Elveția, Liban, Madagascar, Maroc și Tunisia.

Evenimentul va avea loc luni, 20 martie 2023, în Aula «Iuliu Hațieganu», str. Gheorghe Marinescu nr. 23, între orele 17:00-19:00.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *