Începe vânâtoarea de cadre medicale fumătoare în spitalele din Cluj? Timișoara a dat startul!

Noul manager al Spitalului Județean Timișoara, prof. dr. Dorel Săndesc, a început lupta cu metehnele medicilor și personalului medical. Prima, lupta contra medicilor care fumează în unitatea medicală.

O echipă ce control a efectuat în seara zilei de 6 martie, o vizită inopinată în mai multe secții ale SCJUT. Iar ceea ce a găsit, a fost dezastruos. Persoane care fumează, scrumiere pline în camera de gardă a medicilor și pe scările de evacuare. Cei din echipa de control au putut să se plimbe prin spital în voie, fără ca nimeni să-i întrebe cine sunt sau ce caută. Legat de căutare, a fost greu să găsească personalul medical în secții, pentru că toți erau în oficiu… la fumat.

„Aseară a fost făcută o vizita inopinată în clădirea centrală, ortopedie și Casa Austria. Tema a fost fumatul în spital. Pe lângă faptul ca au fost găsite persoane care fumează și locuri în care este plin de scrumiere pline și pachete de țigări (oficii alimentare, camere garda medici și scări de evacuare) vrem să vă atragem atenția că în majoritatea secțiilor în care am fost, NIMENI nu a întrebat ce căutam sau mai rău nimeni nu ne-a pus sa ne echipam ca să nu mai spunem că sunt foarte multe secții din care puteam să luam orice inclusiv să “furăm“ pacienții din saloane. Nu este posibil să căutam personalul medical in secție și… toți sa fie in oficiu. Sper ca începând de azi sa conștientizam că nu este Ok această atitudine și la următoarea vizita inopinată făcută de noi (care poate fi făcută inclusiv noaptea) să nu vă mai scriu aspecte negative, ci pozitive. Azi cu părere de rău nu pot sa va scriu nici un aspect pozitiv sau să laud o secție anume. Am încredere în voi că o să discutați cu angajații să schimbăm această atitudine”, este mesajul transmis șefilor de secții în urma controlulu

Săndesc a tranmis un mesaj pe grupurile interne de WhatsApp, mesaj ”scurs” imediat în afara spitalului:

„Constatările sunt crunte, am văzut și eu fotografiile… e grav, cu atât mai mult cu cât am anunțat intenția celor în drept să controleze. Și cred că se vor aplica sancțiuni. Și nu pot să le contrazic în fața realității. La fel de serioase sunt și problemele de atitudine și îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu! O să rog să se facă un raport în acest sens. Vreau să ne respectam, să ne simțim bine împreună, dar pentru asta este o condiție necesară și obligatorie: întâi să ne facem treaba!”

Controlul nu a rămas fără urmări. A urmat un război pe grupul intern de WhatsApp al șefilor de secții clinice din SCJUT. Război în care vinovații au început să-i acuze pe cei aflați la conducerea spitalului. În care frustrările au ieșit la iveală, iar lupta împotriva fumatului a fost desconsiderată.

La Cluj vor începe astfel de controale?

Să vedem dacă unii directori din Cluj-Napoca care conduc spitale vor urma modelul prof. dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *