Operație în premieră la Cluj, realizată de un chirurg de excepție revenit acasă din Germania, după 11 ani 

Chirurgul clujean Horațiu Coman, revenit acasă după 11 ani petrecuți la o clinică din Germania, a condus o operație realizată în premieră națională.

„Astăzi am asistat la o nouă intervenție chirurgicală de excepție în cadrul departamentului de radiologie intervențională. Echipa condusă de Dr. Horațiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformații arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră națională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer).

Dr. Horațiu Coman a venit în SCJU Cluj în anul 2022, după o experiență de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania. Astăzi, echipa medicului Coman a fost întregită de Dr. Mihai Crețeanu, medic primar radiologie intervențională din Cadrul Spitalului Județean Suceava și Dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj.

SCJU Cluj a făcut o prioritate din adoptarea ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenționale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor și a timpului de recuperare a pacientului. Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziția pacienților, fără restricții, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenții au un preț destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenții chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanță, în șase luni de la punerea în funcțiune”, precizează reprezentanții Spitalului Clinic Județean Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *