O pacientă de 87 de ani a fost salvată de medicii Spitalului Județean: Au evitat amputarea unui braț!

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au salvat de la amputare brațul unei femei de 87 de ani.

„Fiecare viață contează! Este îndemnul care a însoțit echipa formată din medicii Dan Duma și Adrian Capîlneanu, atunci când au intervenit asupra unei paciente de 87 de ani, a cărei viață a fost pusă în pericol.

Pacienta în stare critică a fost transferată de urgență în UPU de la o clinică privată, prezentând o hemoragie puternică necontrolată, cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte.

Cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională, cei doi medici au intervenit endovascular reușind să pună în evidență existența unui anevrism la nivelul arterei axilare, intervenind pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică. S-a reușit astfel evitarea variantei de rezervă care conducea spre intervenția chirurgicală de amputare a membrului superior.

Pacienta, aflată acum în stare stabilă, este monitorizată și își continuă tratamentul de specialitate pe Secția de Oncologie a spitalului” au anunțat oficialii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *