Medic clujean de la Institutul Inimii: Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiaza la privat

Directorul medical al Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, consideră că medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, nu în ambele locuri.

„Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferenţă privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri. Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea.

Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse.

Nu este adevărat, nu este deloc adevărat. Cel puţin în specialitatea mea şi în specialităţile conexe cu specialitatea mea se lucrează cu exact aceleaşi materiale şi la stat, şi la privat, aceiaşi oameni lucrează şi la stat şi la privat, diferenţa este că la stat pacienţii sunt trataţi gratuit, pe când la privat pacienţii trebuie să plătească“, a declarat Adrian Molnar, luni, la Prima News, citat de News.ro.

dr. Adrian Molnar, foto campuscluj.ro

Loading

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Nistor Marius Cristian

    Poate ca in locul d-voastră de munca este totul atât de pus la punct incat nu e nevoie sa completati cu privatul. In 99% din sistemul sanitar romanesc se completează, in interesul pacientilor in primul rand. In majoritatea tarilor europene de asemenea, măcar pentru pacienții care nu doresc sa astepte programarea de la stat. Este prin constitutie o profesie liberală, asa cum este în tarile democrate si dezvoltate. In Franța se poate folosi aparatura si spatiul de la stat pentru consultații private inafara orelor de program. Se poate foarte simplu si corect combina, ideea e sa faci la stat ceea ce trebuie si sa ai sustinereaa conducerii, prin aparatura si personal, nu doar a partidului, cum se practica azi. Si asta se poate ușor verifica. În România sunt 2 sisteme calamitate, stat si privat, dacă nu se completează se blochează. Cred ca asta se dorește. Privatizare cu orice preț, ca nici unde in lume, pentru ca apoi preturile sa se facă în privat, fără concurenta de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *