Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie de la Cluj a fost selectat pentru finanțare prin PNRR

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat ce unităţi spitaliceşti ce urmează să primească finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pe listă se află și Secţia Clinică de Neurologie şi Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală şi Neurochirurgie a SCJU Cluj-Napoca.

„În octombrie 2021, a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru stabilirea criteriilor de selecţie. În luna noiembrie, am început să primim aceste proiecte şi am ajuns în situaţia evaluării în luna decembrie şi până în momentul în care stăm de vorbă am evaluat aceste proiecte. Au primit punctajul criteriilor precizate în hotărârea de Guvern. Această listă va rămâne în transparenţă decizională, împreună cu proiectul hotărârii de Guvern, timp două săptămâni, după care Guvernul României va aproba această listă, prin hotărâre, iar semnarea contractelor de finanţare va urma imediat la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Angajamentul României referitor la proiectul de investiţii precizează sfârşitul lunii iunie a anului 2026 pentru finalizarea proiectelor, care înseamnă proiectare, execuţie şi dotarea a acestor unităţi spitaliceşti”, a explicat Alexandru Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Pe lista unităţilor medicale care s-au încadrat pentru finanţare se află și Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie, proiectul de investiții demarat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Ministerului Sănătății.

Noul centru va avea 55 de paturi de spitalizare continuă, din care 7 pentru copii și 35 de paturi ATI. Blocul operator va avea 6 săli de operație standard și una multifuncțională hibrid. Lucrările de construcții la noua secție au demarat în august 2022.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *