Laurențiu Nistor: Aducerea unui angiograf la Spitalul Județean de Urgență din Deva a fost o prioritate zero în 2022

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Hunedoara din luna mai, consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetară pentru Spitalul Județean de Urgență din Deva cu 5,77 milioane de lei, sumă alocată pentru achiziția unui angiograf performant și a altor echipamente necesare, mijloace complexe de investigaţii specifice cardiologiei intervenţionale. Aparatul, care poate salva mii de vieți, va fi folosit de medicii cardiologi pentru a efectua proceduri minim invazive de diagnostic și tratament.

Prezent la emisiunea Ora Exactă de la Antena 3 DevaLaurențiu Nistor a anunțat că aducerea unui angiograf la Spitalul Județean de Urgență din Deva a fost o prioritate zero în 2022: „La secția de cardiologie, m-am zbătut, și nu prin vorbe, ci prin fapte, și spuneam șefului de secție, doctorului Blaj, că atunci vă consider eu împliniți ca secție când aveți și posibilitatea să puneți un stent.

Am adus un angiograf. Că-i mai aud pe unii spunând că `nu l-am adus pe banii mei` și așa și este, dar înainte să fie Nistor președinte al Consiliului Județean Hunedoara au mai fost mulți președinți. Înainte de managerul Stoica și de Miron au mai fost mulți manageri. De ce nu s-au zbătut toți să aducă un angiograf la Deva? Să facă o secție de cardiologie să fie model pe județul Hunedoara și nu numai, model și pentru alte județe. Când este vorba despre sănătatea cetățeanului, nimic nu este prea mult!”

Ce este un angiograf?

Angiografia este un text de imagistică ce folosește raze C pentru a vizualiza vasele de sânge ale organismului. Radiografiile furnizate de angiografie sunt numite angiograme. Se investighează artere ori vene îngustate, blocate, mărite sau care prezintă malformații din mai multe părți alte corpului: pelvis, creier, brațe, inimă, gât, piept, abdomen (rinichi și ficat), picioare.

Cardiologia intervenţională, cea mai modernă soluţie atât în diagnosticarea afecțiunilor cardiace, cât și în tratarea lor minim-invaziv, îmbină cardiologia şi chirurgia cardiacă, și are numeroase beneficii pentru pacienţi.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *