Peste 1.400 de candidați sunt înscriși la rezidențiatul organizat de UMF Cluj

Duminică, 20 noiembrie, va avea loc examenul național de intrare în rezidențiat, iar UMF „Iuliu Hațieganu” va lua măsuri speciale astfel încât proba scrisă, la care vor participa peste 1.400 de candidați, să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori.

„Concursul de intrare în rezidențiat pe post și în rezidențiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMF Iuliu Hațieganu fiind centru de examinare. Examenul se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.634 de locuri și 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolvenți din întreaga țară.

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

Examenul scris va începe duminică, 20 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Pentru a asigura condiții optime pentru candidați și pentru a respecta distanțarea fizică, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a pregătit 13 săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și sala polivalentă BTArena. Prin ordinul ministrului sănătății, se recomandă purtarea măștii de protecție și se vor asigura săli de examinare speciale pentru candidații care prezintă simptome respiratorii” au anunțat oficialii UMF Cluj-Napoca.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *